MS Azure Engineer

Noord-Holland
Amsterdam
IT
HBO, MBO
Freelance
5-10
32-40
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Voor onze klant in Amsterdam zoekt Hallo Professionals een MS Azure Engineer die zo snel mogelijk kan beginnen.

Onze klant is een familiebedrijf die het belangrijk vindt dat alle medewerkers op hun plek zitten en gewoon lekker kunnen werken. De visie van onze klant is dat innovatie een continu proces is, door inzet van digitalisering en automatisering weten ze de ownership steeds beter in te zetten.

Achtergrond informatie

Onze klant en de bijbehorende ondernemingen, werken aan de opbouw van datalake op MS Azure ter ondersteuning en optimalisering van de bedrijfsvoering.

Gegevens uit een grote verscheidenheid aan bronsystemen moeten verzameld worden in een datalake, zodat met behulp van tools als Tableau of Power BI daar de juiste analyses op los gelaten kunnen worden. Voor het ontsluiten van gegevens uit bronsystemen en het opbouwen van een datalake in MS Azure moet gebruik gemaakt worden van standaard functies, zoals die in de MS Azure omgeving beschikbaar zijn.

Voor het bouwen van de pijplijnen, waarmee gegevens uit diverse bronsystemen in het datalake gebracht worden, zoeken wij een ervaren MS Azure Engineer.

Taken en verantwoordelijkheden

  • Inrichten en opzetten van de juiste omgevingen op MS Azure. In principe wil onze klant met verschillende omgevingen kunnen werken voor enerzijds verschillende bedrijven, anderzijds verschillende functionele domeinen. Daarbij is wel de wens om gegevens uit deze verschillende omgevingen, waar nodig, met elkaar in verband te brengen;
  • Bouwen van de pijplijnen naar verschillende bronsystemen met gebruikmaking van MS Azure Synapse Analytics / Data Factory;
  • Structureren van het datalake.

Kennis en vaardigheden

  • MS Azure modern datalake;
  • JSON / Python / R / SQL;
  • API’s;
  • Goede communicatieve vaardigheden;
  • Goede analytische vaardigheden. Eisen en wensen van verschillende personen binnen de organisatie zullen concreet gemaakt moeten worden.

Verwachte inzet

We verwachten een flexibele inzet. In eerste instantie zeker 4-5 dagen per week teneinde een aantal zaken op de rit te krijgen. In tweede fase mogelijk minder.